Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

 "Το κολλάω σε φακελάκι και το ρίχνω στο κουτάκι, ταξίδι να πάει μακρινό σε έναν φίλο που αγαπώ"!!! 

9 Οκτωβρίου Παγκόσμια ήμερα Ταχυδρομείου!!!

   Λίγα λόγια για τα ΕΛΤΑ:                                         

Ιδρύθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου 1828 από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια. Από τις αρχές του 1900 οργανώνεται συστηματικά η Ταχυδρομική Υπηρεσία, η οποία μέχρι το 1949 λειτουργεί με την Τηλεγραφική και Τηλεφωνική Υπηρεσία με την επωνυμία ’’Τ.Τ.Τ.’’.

Το 1970 η ταχυδρομική υπηρεσία απέκτησε την ιδιότητα του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, με τίτλο "ΕΛΤΑ" και αποτέλεσε δημόσια επιχείρηση με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας. 

Το σήμα των ΕΛΤΑ συμβολίζει το κεφάλι του Θεού Ερμή "αγγελιοφόρου των Θεών".

                                         

Με αφορμή την ημέρα του ταχυδρομείου το σχολείο μας πραγματοποίησε πολλαπλές δράσεις.



Αρχικά μας επισκέφτηκαν 2 ταχυδρόμοι από τα ΕΛΤΑ Γαζίου, οι οποίοι μας εξήγησαν πως δούλευαν παλιά και πως σήμερα. Στα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν το γαϊδουράκι για να μπορούν να μεταφέρουν τα γράμματα των ανθρώπων ,γιατί δεν υπήρχαν μέσα μεταφοράς, στη συνέχεια μετά που περνούσαν τα χρόνια χρησιμοποιούσαν τα ποδήλατα.



Μας έδειξαν τα κουτιά που τοποθετούμε τα γράμματα και τι χρειάζεται για να στείλουμε ένα γράμμα. Με την βοήθεια τους και τις οδηγίες τους γράψαμε όλοι μαζί ένα γράμμα, για να το στείλουμε. Στο τέλος μας χάρισαν καρτ ποστάλ και χάρτες.







Οι δράσεις μας δεν σταματούν όμως εδώ.
Μάθαμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι άμεσης επικοινωνίας όπως mail, skype,viber,messenger.Eτσι και εμείς συνδεθήκαμε μέσω Skype με το 25ο Nηπιαγωγείο Ηρακλείου ως ακόμα μία μορφή επικοινωνίας και γνωριστήκαμε με τα παιδιά του σχολείου, μιλήσαμε μαζί τους, είδαμε πόσο σύντομα μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με την μορφή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!


Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Άρη και την κ.Θεανώ για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: