Γνωριμία με την πόλη μου...

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Σ' αυτή την δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας περισσότερο από ποτέ αισθανόμαστε την ανάγκη αλλά και την ευθύνη, να μεταδώσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης,της επιμονής και της υπερηφάνιας των Ελλήνων και στις νέες γενιές! Με δικά μας απλά λόγια εξηγούμε τι έγινε τότε-με ανάλογο εποπτικό υλικό(εκόνες,βίντεο,τραγούδια)! Το συγκεκριμένο θέμα το δουλέψαμε διαθεματικά εμπλέκοντας όλες τις επιστήμες..Ιστορία,Γεωγραφία,Μουσική Γλώσσα-Προφορική επικοινωνία(κουβεντιάσαμε,μάθαμε ποιήματα,τραγουδήσαμε,γράψαμε λέξεις σχετικές λύσαμε σταυρόλεξο..) πολλές μαθηματικές έννοιες(χρώμα-μπλε,άσπρο,γαλάζιο-αντιστοιχίσεις,αριθμός με σημαιάκια,φεσάκια ή τσαρουχάκια..,μέγεθος -μικρό μεσαίο μεγάλο) ,εικαστικά..κατασκευάσαμε φεσάκια και τα φορέσαμε..
Δραματοποίηση:δραματοποιήσαμε "τον χορό του Ζαλόγγου"
Μια μαμά μας έφερε δάφνη και φτιάξαμε το δικό μας στεφάνι όπου στην συνέχεια κάναμε την δική μας παρέλαση και καταθέσαμε το στεφάνι στους πεσόντες ήρωες..
Έτοιμο για κατάθεση..
"ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ"..
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ" Μας άρεσε η ιδέα συναδέλφισσας.. διαβάσαμε αυτές τις λέξεις,τις γράψαμε,κόψαμε τα γράμμματα και τα ανακατέψαμε προσπαθώντας να τις ξαναφτιάξουμε..στην συνέχεια ζωγραφίσαμε τσολιαδάκια και γυναίκες με παραδοσιακές στολές,τα κόψαμε και τα κρεμάσαμε μαζί με τις λέξεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια: