Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 Στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που πραγματοποιεί  το σχολείο μας, μας επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση  του Β2,  ο χοροδιδάσκαλος Νίκος Περυσινάκης  και κατασκευαστής παραδοσιακών στολών,για να μας μιλήσει για την κρητική παραδοσιακή φορεσιά και τις ιδιαιτερότητές της από τόπο σε τόπο.Για την φορεσιά την "καλή" αλλά και την "πρόχειρη"...για την γυναικεία, την ανδρική αλλά και την παιδική...

Από τι αποτελείται η κάθε μια και πως ονομάζεται το κάθε κομμάτι που αποτελείται...από τι ύφασμα είναι κατασκευασμένη...και πόσο καιρό θέλει να ραφτεί....και άλλα πολλά!!

Τα παιδιά μας ήταν και αυτά ντυμένα...εκτός την κρητική φορεσιά που φορούσαν τα κορίτσια,τα αγόρια μας ντυμένα τσολιαδάκια, τίμησαν τους ήρωες  της Ελληνικής Επανάστασης!

Όμως χοροδιδάσκαλος χωρίς χορό δεν γίνεται...ο κ.Νίκος αλλά και η κ.Πόπη ντυμένη και αυτή κρητικοπούλα βοήθησαν τα παιδιά μας με τα απλά βήματα του σιγανού να χορέψουν...και μετά μια  σούστα ...και στην συνέχεια ακολούθησαν και τα άλλα τμήματα ...και σε λίγο  όλο το σχολείο μια γιορτή!!

Ευχαριστούμε πολύ τις σχολές χορού Περυσινάκης Νίκος για τις πληροφορίες και την όμορφη μέρα που μας χάρισαν!1












Δεν υπάρχουν σχόλια: