Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ένα " γραμματοκιβώτιο" για τον Άη Βασίλη

Ένα ....γράμμα μας περίμενε στα mail του σχολείου μας ...ένα γράμμα διαφορετικό ..δεν το περίμενε κανείς μας! Όταν διαβάσαμε τον αποστολέα δεν το πιστέυαμε!
"ο Άη Βασίλης από τον Βόρειο Πόλο!!"Μα ήταν αλήθεια;"Κυρία γρήγορα να το διαβάσουμε"...

Μας ζητούσε μια χάρη...να του μαζέψουμε όσες λεξούλες μπορούμε σε σχέση με τα Χριστούγεννα και να του τις στείλουμε...και σαν ανταμοιβή θα ερχόταν πρώτα στο δικό μας το σχολείο για να μοιράσει τα δωράκια στα παιδιά!!
Αμέσως κινητοποιηθήκαμε να εκτελέσουμε την επιθυμία του...πήραμε ένα χαρτόκουτο...του δώσαμε σχήμα....
το ζωγραφίσαμε.....


 
και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε λέξεις και να τις γράφουμε...πολλά παιδιά προσπάθησαν μόνα τους και άλλα ήθελαν αντιγραφή...δεν έχει σημασία...με αυτό τον τρόπο σκεφτόμαστε κάθε μέρα καινούριες λεξούλες, τις γράφουμε και τις ζωγραφίζουμε τοποθετώντας τις στο κουτί!











Ανυπομονούμε φυσικά να γράψουμε και το γράμμα στον Άη Βασίλη και να τα στείλουμε στη συνέχεια....
Αφού διαβάσαμε στο mail ότι το γράμμα μας ήρθε από τον Βόρειο Πόλο δείξαμε που βρίσκεται αρχικά στην υδρόγειο σφαίρα και έπειτα στο Google Earth και αναρωτηθήκαμε πως ζουν οι άνθρωποι εκεί ,τι τρώνε,πως ντύνονται...
και είδαμε σχετικό βίντεο με την ζωή στον Βόρειο Πόλο...αυτές τις μέρες ιδιαίτερα ταιριάζει τέτοια συζήτηση γιατί ο καιρός μας ...θυμίζει Βόρειο Πόλο(που λέει ο λόγος!)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: