Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ -ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ο Χειμώνας μπήκε για τα καλά ..ευτυχώς για να μπορούμε να συζητήσουμε γι'αυτή την εποχή που έχει και μια αγαπημένη γιορτή των παιδιών-τα Χριστούγεννα..και φυσικά δεν μιλάμε αυτές τις μέρες για τίποτε άλλο παρά για τον Άη Βασίλη-τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών!!
Όλα είναι ανυπόμονα και νομίζουν ότι από μέρα σε μέρα θα καταφτάσει για να τους μοιράσει τα δώρα τους.Μας δόθηκε λοιπόν η αφορμή κάνοντας και μαθηματικές έννοιες να κατανοήσουμε πόσες μέρες θέλουμε μετρώντας τώρα ανάποδα...τις μέρες!!( "από σήμερα που έχει 3 ο μήνας μέχρι το 25 πόσες μέρες θέλουμε;").Αυτή η ιδέα μου άρεσε πολύ(με τα γλωσσοπίεστρα φτιάχνουμε ένα δεντράκι και το βάφουμε ).
 Έπειτα χρησιμοποιούμε ρολά υγείας όπου τα βάφουμε, και τα συρράπτουμε στην μια πλευρά.Κάθε ένα παιδί γράφει σε ένα κομμάτι χαρτί ένα νούμερο  που επιλέγει από το παρουσιολόγιο και το κολλάει πάνω!


 Στην συνέχεια καλούνται να βρουν τους αριθμούς με την σωστή σειρά και να τους κολλήσουν στο δεντράκι....



 Και τώρα η καλύτερη στιγμή...τοποθετούμε ένα γλυφιτζούρι ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε και κάθε μέρα το παίρνει το παιδί που φτιάχνει ημερολόγιο!(δίκαια πράματα και να μην ξεχάσουμε κανένα!!)

1 σχόλιο:

Ειρήνη Χ.νηπιαγωγός είπε...

ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΝΝΑ