Ο τρύγος είναι μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες για τους παραγωγούς σταφυλιών. Σε πολλές χώρες, η μέρα της συγκομιδής είναι τόσο σημαντική που οι παραγωγοί οργανώνουν γλέντια για να γιορτάσουν το μεγάλο γεγονός.
Αφού μιλήσαμε για το σταφύλι και σκεφτήκαμε τι μπορούμε να φτιάξουμε από αυτό.....
στη συνέχεια παίξαμε με την λέξη σταφύλι και προσπαθήσαμε να την γράψουμε
Αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας κρασί, έτσι πατήσαμε σταφύλια πήραμε τον μούστοκαι τον βάλαμε σε μπουκάλια.....
Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μουστοκούλουρα
Η συνταγή για τα μουστοκούλουρα
500 ml μούστο
500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1½ κ.γ. κανέλα σκόνη
1½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
1/2 φλ. κονιάκ
Όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες χρήσεις
Τέλος φτιάξαμε τα δικό μας κρασί από το Κτήμα-Φιλίας και δημιουργήσαμε τις πιο γλυκές ετικέτες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου