Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

"Tαξιδεύοντας"



H Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας συνδιοργανώνουν τον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν ́ ακουστεί 2022 με τίτλο: «Ταξιδεύοντας“.


Μετά από μια περίοδο στέρησης της ελευθερίας στη μετακίνηση και στη συνάθροιση, εξαιτίας της πανδημίας, η λέξη “ταξίδι” έχει αποκτήσει ιδιαίτερο νόημα για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι μελλοντικό ή εξιστορώντας ένα ταξίδι τους προσωπικό, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εξωτερικεύσουν βιώματα και συναισθήματα σε σχέση με τις δικές τους διαδρομές, αλλά και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, περνώντας από το ρεαλιστικό και εφικτό στο φανταστικό και ονειρικό.

Έτσι επέλεξαν οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες το δικό τους ταξίδι….Ένα ταξίδι στον κόσμο, μέσα από τη φαντασία τους, γνώρισαν τη γη και τους λαούς της, με την ελπίδα πως θα έρθει η μέρα που θα συναντηθούνε όλοι από κοντά, να παίξουν, να γελάσουν, να πούνε σε «αγαπώ»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: