Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών ιδρύθηκε το 1945. Για να σηματοδοτηθεί αυτό το σημαντικό γεγονός, κάθε χρόνο η 16η Οκτωβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων. 

Είναι μια ημέρα δράσης αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πείνας που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο γύρω από την προσπάθεια εξάλειψης της μάστιγας αυτής. Με αφετηρία τον εορτασμό της δημιουργίας του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας διοργανώνονται εκδηλώσεις σε περισσότερες από 150 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθιστώντας την μία από τις πιο διάσημες ημέρες του ημερολογίου των Ηνωμένων Εθνών. Οι εκδηλώσεις αυτές προάγουν την παγκόσμια συνειδητοποίηση για την ανάγκη διασφάλισης της επισιτιστικής ασφάλειας και της θρεπτικής διατροφής για όλους, αλλά και δράσεις για την ανακούφιση όσων υποφέρουν από πείνα. https://www.itrofi.gr/tribute/1747/16-oktovrioy-pagkosmia-imera-diatrofis

Με αφορμή τον εορτασμό αυτόν, ξεκινήσαμε στο νηπιαγωγείο μας τη συζήτηση για τη διατροφή που πρέπει να ακολουθεί κάποιος για να είναι υγιής και χωρίσαμε τις ομάδες τροφίμων.

 Κουνηθήκαμε στους ρυθμούς του υπέροχου τραγουδιού της παιδικής χορωδίας Τυπάλδου σε στίχους και μουσική της Τατιάνα Ζωγράφου "Τόσο λάθος διατροφή"...


 Φέραμε φθινοπωρινά φρούτα στο νηπιαγωγείο αλλά και μερικές "απαγορευμένες λιχουδιές" και αφού παίξαμε με τις λέξεις, αποφασίσαμε να μεταμορφώσουμε τα αγαπημένα μας φρουτάκια σε σουβλάκια και να τα φάμε!



                                                                 

 Φορέσαμε το ρούχο της διατροφής...

 


 


 






Φτιάξαμε ένα λίγο διαφορετικό φανάρι...

Και καταλήξαμε σε δύο ατομικές κατασκευές των μικρών μας...

 

 

Και εκεί που συζητούσαμε τα όσα μάθαμε για τη διατροφή και ήμασταν έτοιμοι να κλείσουμε το θέμα μας ...                              

...Μια υπέροχη έκπληξη μας περίμενε...

Μια φίλη... η Διατροφούλα επέλεξε το νηπιαγωγείο μας για να το επισκεφτεί και να γιορτάσει μαζί μας τη μέρα αυτή...

Και δεν ήρθε με άδεια χέρια... Μας έφερε υπέροχα σοκολατάκια που έφτιαξε ειδικά για μας με υγιεινά υλικά για να μας αποδείξει ότι το υγιεινό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και γευστικό!!!

                 

Τη συνταγή μας την ψυθίρισε στο αφτί... Αλλά δεν θα σας την πούμε!!!

Αφήστε να έχουμε κι εμείς τα γευστικά μας μυστικά!!! 😋


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: