Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Χέρια καθαρά μικρόβια μακριά!

Μια ιδιαίτερη συνεργασία φέτος ξεκινήσαμε με το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου που αφορά την υγεία μας!
Ομάδα Νοσηλευτών μας μίλησε σήμερα για τα μικρόβια,πως μεταδίδονται και τρόπους για να τα αποφεύγουμε.Μέσω προτζέκτορα και εποπτικού υλικού αλλά και παρακολούθηση βίντεο,τα παιδιά ενημερώθηκαν πολύ αναλυτικά αλλά και με ανάλογα πειράματα κατανόησαν την μετάδοση των μικροβίων.
Ευχαριστούμε πολύ τις νοσηλεύτριες την κ.Φραγκιαδάκη Θεονύμφη και την κ.Μαυρογιάννη Μαρία οι οποίες ακούραστες και με ευχάριστη διάθεση ενημέρωσαν όλα τα παιδιά μας.
Στην επόμενη συνάντηση θα γίνουν ανάλογες μετρήσεις για το βάρος των παιδιών και θα μας επισκεφτεί η πιο κατάλληλη για την σωστή διατροφή.Η Διαιτολόγος!!



                               



Στην συνέχεια ζωγραφίσαμε,μάθαμε το γράμμα Μ από το αρχικό Μικρόβια...παίξαμε παιχνίδια με τα καφέ και τα πράσινα μικρόβια...τα δραματοποιήσαμε...τα τραγουδήσαμε...Φτιάξαμε ένα κουτί και κλείσαμε μέσα τα κακά μικρόβια για να μην μας αρρωσταίνουν...Πραγματοποιήσαμε πειράματα και τον μεγεθυντικό φακό για να τα "δούμε"...Μάθαμε να πλένουμε σωστά τα χεράκια μας και να προστατευόμαστε από βήχα και φταρνίσματα..!!






Δεν υπάρχουν σχόλια: