Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

16 Οκτωβρίου-Παγκόσμια ημέρα διατροφής

Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε το σχολείο μας απαραίτητη μας προυπόθεση ήταν να συζητήσουμε πρώτα με τους γονείς και έπειτα με τα παιδιά για την υγιεινή διατροφή και τους κανόνες που θα τηρούμε επιβραβεύοντας κάθε φορά την προσπάθεια όλων.Επίσης μας δόθηκε και η αφορμή την ημέρα σχολικού αθλητισμού να συνδέσουν την άσκηση με την διατροφή και την υγεία μας.Έτσι πραγματικά τα παιδιά φαίνεται να έχουν κατανοήσει την ιδιαίτερη σημασία που παίζει σε ένα υγιές σώμα η διατροφή μας.
Στις 16 Οκτωβρίου-Ημέρα διατροφής απλά ένα ξαφνικό και αναπάντεχο περιστατικό μας επιβεβαίωσε τα "θέλω των παιδιών"στην διατροφή τους και νιώσαμε ικανοποιημένες για το αποτέλεσμα!!
Τι έγινε; Συνεννοηθήκαμε με μια μητέρα εκείνο το πρωϊνό χωρίς να το έχουμε οργανώσει από πριν,να ντυθεί με μια στολή που την είχαμε ράψει παλιότερα γι' αυτό τον σκοπό,εμφανιζόμενη σαν κυρά διατροφή που όμως είχε δυο όψεις...την καλή και την κακή διατροφή...
Έτσι λοιπόν κρατώντας ένα καλάθι με φρούτα και λαχανικά μας κτυπά το κουδούνι "η Νούλα η Υγιεινούλα",αυτοσχεδιάζοντας και συζητώντας για την υγιεινή διατροφή...εκείνη τη στιγμή όμως εμφανίζεται και η κακή διατροφή(έπαιξα και εγώ λίγο θέατρο..)"η Ρούλα η Βλαβερούλα" που θέλει με καραμέλες και γλυκά να δελεάσει τα παιδιά και να τα πείσει ότι κάνουν καλό!!


Όμως μάταια...κανένα ..μάλλον ένα παιδάκι πήρε μια καραμελίτσα που όμως την άφησε κάτω αφού του βάλανε τις φωνές τα υπόλοιπα!!
Φυσικά γελάσαμε με την καρδιά μας βλέπονας αυτές τις αθώες φατσούλες να το ζουν όλο αυτό και να το βιώνουν σα να ήταν αληθινό!!
Στην συνέχεια η κ.Νούλα καθάρισε τα φρούτα και τα λαχανικά και τα μοίρασε στα παιδιά επιβραβεύοντάς τα και με ένα έπαινο!!

Συζητήσαμε  για την διατροφή στον υπόλοιπο κόσμο
Αφού ακούσαμε και σχετικό τραγούδι για την λάθος διατροφή, κατασκευάσαμε την κ.Νούλα από υγιεινές τροφές (για μάτια βάλμε μουστκούλουα,για στόμα χαρούπι,για φρύδια σταφίδες...)...για κεφάλι σχεδιάσαμε ένα μήλο...για σώμα ένα αχλάδι...για χέρια μπανάνες...για πόδια αγγουράκια...για παπούτσια πατάτες...και την κρεμάσαμε στην τάξη μας για να μην ..ξεχνιόμαστε!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: