Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

"Νους υγιής εν σώματι υγιεί"

"Νους υγιής εν σώματι υγιεί" Αυτό το μήνυμα θέλουμε να μεταδώσουμε στα παιδάκια μας..όχι απλά να μάθουν πως να τρέφονται υγιεινά την περίοδο αυτή, αλλά να προσπαθήσουμε να τους γίνει τρόπος ζωής...Έτσι αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα για τις κατηγορίες των τροφίμων και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.. Αφού είχαμε την τύχη να μας επισκεφτεί η κυρά καλή Διατροφή(διαιτολόγος) και να μας πει πολλά και χρήσιμα πράγματα για να την νιώθουμε πιο κοντά μας καθημερινά και να μας δίνει συμβουλές ..μα φυσικά με τον δικό της τρόπο... τα παιδιά σκέφτηκαν να φτιάξουμε εμείς μια...έτσι μια κούκλα πάνινη που είχαμε την μετατρέψαμε πολύ εύκολα σε ..φρουτένια(για πρόσωπο μήλο,για χέρια μπανάνες, για σώμα αχλάδι και για πόδια ακτινίδια)!
Της δώσαμε για σπίτι αυτό που κατασκευάσαμε!Ένα σπίτι για την κυρά καλή Διατροφή, για να μπορούν τα παιδιά μέσα απ΄αυτή την ομαδοποίηση, να θυμούνται τις κατηγορίες των τροφών..Ζητήσαμε από ένα S/ΜΑΡΚΕΤ ένα σταντ προβολής το οποίο τις περισσότερες φορές μοιάζει με σπιτάκι...και ήταν ήδη έτοιμο αφού πριν διαφήμιζε τρόφιμα..είχε πέντε θήκες και εμείς απλά είπαμε στα παιδιά να φέρουν άδεια κουτιά από το σπίτι τους και σύντομα το εξοπλίσαμε..γράψαμε τις ανάλογες ταμπελίτσες..στην μια θήκη τοποθετήσαμε τα ζυμαρικά,ψωμιά,δημητριακά..στην άλλη το λάδι..στην άλλη το κρέας(λίγο δύσκολο αλλά βρήκαμε πλαστικά),στην άλλη φρούτα και λαχανικά που τα παιδιά τα έφτιαξαν με πλαστελίνες και στην άλλη γάλα,τυρί,γιαούρτι..
Αφού τις μάθαμε τις 5 κατηγορίες φτιάξαμε το δικό μας τραγουδάκι χρησιμοποιώντας τα πέντε δάκτυλά μας(στον αντίχειρα το κρέας, στο δείκτη τα ζυμαρικά,στον μεσαίο φρούτα και λαχανικά, στον παράμεσο το λάδι, στο μικιό το γιαούρτι και το γάλα, απαραίτητο σαν τ' άλλα!!) Στην συνέχεια κόψαμε εικόνες με τρόφιμα και κατασκευάσαμε και την γνωστή πυραμίδα διατροφής!!
Στο τέλος της μέρας διαβάσαμε το παραμύθι με τον πρίγκηπα Λεμόνη που αρέσει πολύ στα παιδιά και το τραγουδήσαμε...ήθελαν να το δραματοποιήσουμε αλλά δεν προλαβαίναμε..έπεται η συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: