Γνωριμία με την πόλη μου...

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

11 Δεκεμβρίου-Παγκόσμια ημέρα παιδιούΦωτογραφία ©UNICEF/NYHQ2008-0847/Isaac

Από την ημέρα της Αποταμίευσης συζητήσαμε και μάθαμε την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης που πρέπει να έχουμε όλοι μας προς τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.Σήμερα -ημέρα των δικαιωμάτων των παιδιών-απλά κάναμε πράξη τα λόγια μας.........
Από τον κουμπαρά του σπιτιού μας μεταφέραμε στον κουμπαρά του σχολείου μας ότι μας περίσσευε,  για να μπορέσουμε και εμείς να προσφέρουμε σε άλλα παιδάκια μια μικρή βοήθεια!!
Και το αποτέλεσμα...μαζέψαμε το ποσό των 56 ευρώ(και από τα 2 τμήματα) όπου τα καταθέσαμε μέσω του ταχυδρομείου στην UNICEF!!!(ευχαριστούμε την κ.Πέρη η οποία ανάλαβε την όλη διαδικασία).
Συζητήσαμε και μάθαμε τον σκοπό δημιουργίας της Unicef (https://www.unicef.gr):
"Σαν σήμερα πριν από 66 χρόνια γεννήθηκε η UNICEF (11 Δεκεμβρίου 1946) για να βοηθήσει τα παιδιά της κατεστραμμένης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ευρώπης.
Από το 1949 και έως το τέλος της δεκαετίας του '60, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες, η UNICEF βοήθησε και στήριξε τα παιδιά στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, παστεριωμένο γάλα, συσσίτια κ.α.
Σήμερα, με τα παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης, η UNICEF εξακολουθεί να στηρίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών στη χώρα μας.
Συνεχίζει στην Ελλάδα το πρόγραμμα εμβολιασμών σε παιδιά περιθωριοποιημένων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, παρέχει δώρα και παιχνίδια σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία. Διανέμει σχολικό υλικό σε μαθητές με τη βοήθεια των χορηγών της. Προσφέρει μέρες χαράς στα παιδιά που διαμένουν σε κέντρα προστασίας της χώρας".
Συνεχίζει επίσης τα προγράμματά της σε όλο τον κόσμο για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, καθαρού νερού, εκπαιδευτικού εξοπλισμού, προστατεύοντας παράλληλα τα παιδιά από το trafficking, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.
Τα παιδιά αισθάνθηκαν περήφανα και συγκινημένα όταν είδαν το απόκομμα από το Ταχυδρομείο....
Με μια χριστουγεννιάτικη αφίσα ζωγράφισαν τις ανάγκες που έχουν και θέλουν όλα τα παιδιά....
"αγάπη,φροντίδα,σχολείο,φαγητό,τρυφερότητα,ειρήνη,οικογένεια,όχι εκμετάλλευση,χαρά..."
Είδαμε ένα σχετικό εκπαιδευτικό βιντεάκι....
......και διαβάσαμε τα "θέλω" πολλών παιδιών!!
* Αν ζω μέσα στην κατανόηση, μαθαίνω να έχω υπομονή.
* Αν ζω μέσα στη δικαιοσύνη, μαθαίνω να είμαι δίκαιος.
* Αν ζω μέσα στην ασφάλεια, μαθαίνω να πιστεύω.
* Αν ζω μέσα στην κριτική, μαθαίνω να κατακρίνω.
* Αν ζω σε εχθρικό περιβάλλον, μαθαίνω να καυγαδίζω.
* Αν ζω μέσα στην ντροπή, μαθαίνω να αισθάνομαι ένοχος.
* Αν με δέχονται όπως είμαι, μαθαίνω να βρίσκω την αγάπη μέσα στον κόσμο
(https://www.facebook.com/thilazo/?fref=photo)
Σε μια μικρή καρτούλα ζωγραφίσαμε τα δικιώματά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: