Γνωριμία με την πόλη μου...

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

"O καλός Άγγελος του βασιλιά"

Ένα παραμύθι αλλιώτικο απ' τ' άλλα....ένα παραμύθι καταρχήν δημιουργίας των παιδιών μας...ας τα πάρουμε τα πράματα όμως από την αρχή....
Λόγω των ημερών γνωρίσαμε και των εθίμων της Αποκριάς μάθαμε ότι παλιότερα οι άνθρωποι διασκέδαζαν με αυτοσχέδιες στολές...έτσι προσπαθήσαμε να το δοκιμάσουμε και εμείς με ότι ρούχα είχαμε στο μπαούλο μας και στην ντουλάπα μας....αφού λοιπόν όλοι φόρεσαν κάτι,μαζευτήκαμε στην παρεούλα και έπρεπε να ανακαλύψουμε την στολή του καθενός ...έπειτα μας την παρουσίασε ο καθένας...έτσι ξεκίνησε η πλοκή....είχαμε κάποιους ήρωες ντυμένους(δύο εσκιμώους,έναν κινέζο,έναν άγγελο,έναν βασιλιά-όπου μόνος του ξεκίνησε και το σενάριο,μια γιαγιά με την κόρη της,μια κυρία πλούσια που βοηθούσε...)....αφού πρώτα τους μετρήσαμε ...αρχίσαμε το σενάριο...


Όλοι γίναμε συγγραφείς και ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο...να πω την αλήθεια δεν βοήθησα και πολύ(όταν είδα τις στολές θεώρησα ότι δεν θα μπορούσαν να συνδυαστούν ...όμως η φαντασία των παιδιών τρέχει περισσότερο!).
Ο τίτλος:" Ο καλός Άγγελος του Βασιλιά"
"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς πολύ χαρούμενος και αγαπούσε όλον τον κόσμο!!Σε αυτό τον βοηθούσε πολύ ο άγγελός του που δεν τον αποχωριζόταν ποτέ και τον ακολουθούσε παντού.
Κάθε πρωϊ μόλις ο ήλιος ξεπρόβαλε,έβγαινε στο μπαλκόνι του και χαιρετούσε όλον τον κόσμο που ζούσε στην χώρα του….και ήταν πάρα πολλοί και απ’όλες τις χώρες του κόσμου. Έβρισκαν εκεί καταφύγιο γιατί ήξεραν ότι θα ζούσαν ευτυχισμένοι.
Κινέζοι,Εσκιμώοι,Έλληνες…..φτωχοί,ανήμποροι,άρρωστοι…μόνοι….
Έκανε βόλτα στις γειτονιές κάθε μέρα και βοηθούσε όσους μπορούσε ….πρόσφερε τρόφιμα και λεφτά στους φτωχούς, βοήθεια στους ανήμπορους , στους ηλικιωμένους και  στις μανάδες που είχαν μικρά παιδιά να φροντίσουν….
Εκεί που ζούσαν όλοι ευτυχισμένοι, εμφανίζεται μια μέρα ,μια κακιά μάγισσα που ζήλευε την ευτυχία αυτής της χώρας και την ώρα που κοιμόταν αποφάσισε με το  μαγικό ραβδί της να μεταμορφώσει τον βασιλιά σε βάτραχο. Τον πήρε μαζί της στο κάστρο της και τον κλείδωσε σε ένα δωμάτιο.
Ωστόσο στο παλάτι υπήρχε εκνευρισμός και αναστάτωση. Όλοι οι κάτοικοι ήταν ανήσυχοι και πολύ στενοχωρημένοι…Το πρωϊ αναζήτησαν τον βασιλιά τους και άρχισαν να τον ψάχνουν παντού….
Στο κάστρο όμως, για κακή τύχη της μάγισσας ,ο βασιλιάς-βάτραχος δεν ήταν μόνος του…ήταν μαζί του και ο άγγελός του όπου του υποσχέθηκε να μην ανησυχεί και ότι θα έβρισκε τρόπο να τον σώσει….Πέταξε  λοιπόν στο παλάτι του βασιλιά και βρήκε τον αγαπημένο του ήλιο.
Του διηγήθηκε  τι είχε συμβεί και καταστρώσανε  μαζί ένα σχέδιο για να  ελευθερώσουν τον καλό βασιλιά. Μόλις ξημέρωσε λοιπόν πήραν τον δρόμο για το κάστρο.
 Πρώτα μπήκε μέσα ο άγγελος για να του δείξει τον δρόμο και ακολούθησε ο  ήλιος από την χαραμάδα της πόρτας. Με τις αχτίνες του θάμπωσε την κακιά μάγισσα και σχεδόν την τύφλωσε. Βρήκε τότε ευκαιρία ο άγγελος ,πήρε το μαγικό ραβδί της και έτρεξε στο δωμάτιο όπου είχε κρύψει η μάγισσα τον βάτραχο.
Τον ακούμπησε με το μαγικό ραβδί και αμέσως μεταμορφώθηκε πάλι σε βασιλιά!!Αμέσως έφυγαν μακριά αφού πρώτα έσπασαν το ραβδί της μάγισσας και το πέταξαν στα σκουπίδια.
Όταν έφτασαν στο παλάτι, τους περίμενε με αγωνία ο κόσμος και χάρηκαν πάρα πολύ όταν είδαν τον βασιλιά τους να είναι υγιής και ασφαλής.Βρήκαν ξανά το χαμόγελό τους και ζούσαν πάλι ευτυχισμένοι.
Όμως η κακιά μάγισσα μόλις κατάλαβε τι έγινε, πήγε στο παλάτι και εκνευρισμένη ζήτησε να της δώσουν το ραβδί της. Ο βασιλιάς της είπε την αλήθεια και της έκανε δώρο τον άγγελό του για να την προσέχει…
Έτσι δέχτηκε η μάγισσα όπου σιγά σιγά μεταμορφωνόταν σε μια ευγενική και καλή . Ο βασιλιάς της πρότεινε να μείνει στο παλάτι και δέχτηκε με πολλή χαρά..
Ο άγγελος είχε κάνει το θαύμα του! Η Μάγισσα ήταν  πια ,πολύ  χαρούμενη.

 Και όλοι οι κάτοικοι ζούσαν και πάλι αρμονικά και  ευτυχισμένα.
                         
Το φτιάξαμε ατομικό παραμυθάκι και ηλεκτρονικό βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: