Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

6 Οκτωβρίου-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού



Μια πολύ καλή ευκαιρία ήταν η σημερινή ημέρα εορτασμού του σχολικού αθλητισμού η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του  κοινωνικού σχολείου, για να συζητήσουμε για τον αθλητισμό με θεματικό άξονα την διαφορετικότητα και τον ρατσισμό.
Συζητήσαμε μαζί με τα παιδιά ποια λέμε αθλήματα  ....ποδόσφαιρο,κολύμβηση,μπάσκετ,καράτε, άλμα εις μήκος,τρέξιμο....είπαν και αφού κάναμε την γυμναστική μας τα παρακολουθήσαμε και στο Google. Είδαμε όμως και άτομα με ειδικές ανάγκες να αθλούνται και να συμμετέχουν σε αγώνες και προσπαθήσαμε να τους μιμηθούμε...πραγματικά ήταν φοβερά δύσκολο για έναν τυφλό να μπορεί να συναγωνιστεί κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα...(καλύψαμε τα μάτια μας).
Συζητήσαμε ότι και αυτά τα άτομα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίσες ευκαιρίες!






                              Βγήκαμε στην αυλή και κάναμε αγώνες μετ'εμποδίων....
                   


Συζητήσαμε γενικά για την διαφορετικότητα διαβάζοντας το παραμύθι "δεν είμαι τόσο αλλιώτικος από τους άλλους "της Μπάρμπαρα Στέλλιγκ"και τα παιδιά αφού συζήτησαν τις απόψεις τους συμφώνησαν ότι μπορεί να είμαστε όλοι διαφορετικοί και να μην μοιάζουμε μεταξύ μας αλλά έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες στην ζωή...στο παιχνίδι...στην δουλειά...στο σχολείο...!

Είδαμε το βιντεάκι με το ασχημόπαπο.........

Ζωγραφίσαμε  τις παλάμες μας με τα αγαπημένα μας χρώματα και κάναμε τυπώματα σχηματίζοντας μια καρδιά(συγκρίναμε τις παλάμες μας διαπιστώνοντας ότι όλες είναι διαφορετικές)!


                                   



Δεν υπάρχουν σχόλια: