Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Χελιδόνια και χελιδονίσματα....

Καθώς κουβεντιάζαμε για την Άνοιξη και για τις αλλαγές στην φύση αρχίσαμε να σκεφτόμαστε λέξεις που έχουν σχέση μ' αυτή την εποχή.Και φυσικά θυμηθήκαμε τα χελιδονάκια που αρχίζουν να επιστρέφουν..ένα παιδί από μόνο του μας αναφέρει το αίνιγμα.. "από πάνω σαν τηγάνι,από κάτω σαν ψαλίδι,από πίσω σαν ψαλίδι..τι είναι;" Κυρία να το γράψω;
'Ετσι μας δόθηκε η αφορμή να μιλήσουμε για τα χελιδονίσματα...σχεδιάσαμε και κόψαμε τα χελιδόνια...τα κολλήσαμε σε καλαμάκι...βάλαμε στο στόμα τους ένα λουλουδάκι..τους κρεμάσαμε ένα κουδουνάκι όπως το έκαναν παλιά και μόλις μάθαμε τα λόγια..πήγαμε στην άλλη τάξη και τα τραγουδήσαμε.. "Ήρθε ήρθε χελιδόνα, ήρθε κι άλλη μεληδόνα, κάθησε και λάλησε και γλυκά κελάηδησε.. "Μάρτη,Μάρτη μου καλέ,και Φλεβάρη βροχερέ, κι αν φλεβίσεις κι αν τσικνίσεις καλοκαίρι θα μυρίσεις ,κι αν χιονίσεις κι αν κακίσεις,πάλι Άνοιξη θ' ανθίσεις."
ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Επίσης πήραμε τα χελιδονάκια μας και στις 20 Μαρτίου(επίσημη μέρα του ερχομού της Άνοιξης)και βγήκαμε στους δρόμους της Αγ.Μαρίνας και καταλήξαμε στο 2ο Νηπ/γείο Αγ.Μαρίνας όπου είπαμε τα χελιδονίσματα υποδέχοντάς μας με πολλή χαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: