Ένα από τα αγαπημένα έθιμα του Πάσχα είναι "τα Λαζαράκια" και το έθιμο του Λαζάρου.Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου και σε έναν διαφορετικό ρόλο,παρουσίασαν αυτό το έθιμο βιωματικά,πολύ επεξηγηματικά και "τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου!!
Λαζαράκια
1 κιλό
αλεύρι
2 ποτήρια
ζάχαρη
1 ½ ποτήρι ζουμί με κανελλογαρύφαλα
1 κρασοπότηρο
χυμό πορτοκάλι
1 σφηνάκι
ρακί
1 ½ ποτήρι
λάδι
½ κουταλάκι
γλυκού κανέλλα σκόνη και ½ κουταλάκι γαρύφαλα σκόνη
Λίγο αλάτι
1 φακελάκι
μπέϊκιν
3 φακελάκια
μαγιά ξηρή
Λίγο ξύσμα
πορτοκαλιού
Γαρύφαλα για μάτια
Φτιάχνουμε το προζύμι με ½ ποτήρι κανελλόζουμο, μαγιά (3 φακελάκια) και λίγο
απ’το αλεύρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει. Σε
μια άλλη λεκάνη βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
μαζί. Έπειτα ενώνουμε με το προζύμι και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Πλάθουμε
τα ζυμαράκια και προσθέτουμε για μάτια κανελλογαρύφαλα. Τα αφήνουμε να
φουσκώσουν λίγο(1/2 ώρα περίπου)και στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου