Γνωριμία με την πόλη μου...

Χειμώνας-Ζώα σε χειμερία νάρκη-ζώα σε πολικές χώρες

Με αφορμή την εποχή του χειμώνα και το πολύ κρύο, παρατηρήσαμε την βαλίτσα του χειμώνα και κουβεντιάσαμε για το κάθε ένα πράγμα που περιείχε μέσα και τον σκοπό που εξυπηρετεί!
Τα περισσότερα παιδιά με αφορμή το σκιουράκι αναφέρθηκαν στα ζωάκια που κοιμούνται τον χειμώνα γιατί δεν βρίσκουν  τροφή.
Έτσι αρχίσαμε να ασχολούμαστε με τα ζώα σε χειμερία νάρκη και ήθελαν να ξεκινήσουμε από τον σκαντζόχοιρο αφού ήδη τραγουδούσαν το τραγούδι "σκα σκα σκα ..είναι ένας σκαντζόχοιρος..γελάει όλη μέρα". 

ΖΩΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ
Kατασκευάσαμε με πηλό τα σκαντζοχοιράκια μας και για αγκάθια προσθέσαμε ηλιόσπορους..όταν στεγνώσουν θα τα βάψουμε...

Κατασκευάσαμε και ένα παιχνίδι στον υπολογιστή ,το πλαστικοποιήσαμε και επαξεργαστήκαμε γλωσσικές και μαθηματικές έννοιες

Διαβάζοντας το παραμύθι της "Χρυσομαλλούσας"μας προέκυψε το project!! -γιατί οι αρκούδες του παραμυθιού έχουν καφέ και όχι άσπρο χρώμα; -που ζουν οι άσπρες αρκούδες; ....και άλλες τέτοιες ερωτήσεις έδωσαν το ερέθισμα να ξεκινήσουμε σχέδιο εργασίας με τα ζώα στις πολικές χώρες! Πρώτα λοιπόν μάθαμε τι γνωρίζουν τα παιδιά...και εκπλαγήκαμε από τις απαντήσεις..
-Κυρία η φάλαινα που ζει εκεί λέγεται "μπελούγκα" -η φώκια λεοπάρδαλη τρώει τους πιγκουίνους -οι Εσκιμώοι ζουν στον Βόρειο Πόλο-... Όμως είχαν και πάρα πολλές απορίες.. -γιατί έχει πολλούς πάγους και κρύο εκεί; -που βρίσκεται ο Βόρειος Πόλος και ο Νότιος; -πως μεταφέρουν πράγματα και τρόφιμα; -Ζουν άνθρωποι στο Νότιο Πόλο;
Ήδη κάποια παιδιά στις ελεύθερες δραστηριότητες άρχισαν να ζωγραφίζουν ζώα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: