Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Γνωριμία με Δομές του Δήμου μας!

Μια διαφορετική επίσκεψη πραγματοποιήσαμε με το σχολείο μας στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου-2 Απριλίου(ημέρα αφιερωμένη στον Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν) στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου μας. Μας υποδέχτηκε η βιβλιοθηκονόμος, αρχειονόμος και μουσειοπαιδαγωγός Νίκη Μπελαδάκη, η οποία παρέα με το βιβλίο "Ένας πιγκουίνος... όχι και τόσο τέλειος" της Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη, βοήθησε τα παιδιά αφού τους διάβασε το παραμύθι,να διαπιστώσουν μέσα από την υπέροχη αυτή ιστορία, ότι το να χαίρεται κανείς τη ζωή, είναι πολύ πιο σημαντικό από το να προσπαθεί να είναι τέλειος.Στην συνέχεια μιμηθήκαμε την κίνηση των πιγκουίνων με τον δικό μας τρόπο....και ζωγραφίσαμε σε ομαδούλες ιστορίες δικές μας ή διάφορα τοπία τα οποία μας περιέγραψαν τα παιδιά....
Έπειτα η κ.Μαίρη Σπυριδάκη βιβλιοθικονόμος της βιβλιοθήκης μας ξενάγησε στους χώρους της και μας εξήγησε τους κανόνες για τον τρόπο και τον δανεισμό των βιβλίων.Το κάθε παιδί στην συνέχεια δανείστηκε το δικό του παραμύθι με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να επισκέπτεται συχνά την βιβλιοθήκη  με τους γονείς του!!




 Με την σειρά μας χαρίσαμε μια πολύ όμορφη ζωγραφιά από την ζωγράφο και μητέρα μας την κ.Πέρη Καμαρίτη(την ευχαριστούμε πολύ!) με τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών, δώρο για το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης μας!!
Η επόμενη στάση μας ήταν στο Δημαρχείο για να πούμε τα κάλαντα της Άνοιξης στον δήμαρχο και στους Δημ.Συμβούλους κρατώντας ένα ραβδάκι με την χελιδόνα ,και ένα καλαθάκι...όπως τα παλιά χρόνια......
                        Δεν μπορούσε να λείψει από την περιήγησή μας το Αρχαιολογικό Μουσείο του Δήμου μας με αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα από διάφορες περιοχές !Ευχαριστούμε τον κ.Τζωράκη Γιώργο -Αρχαιολόγο για την όμορφη ξενάγηση που μας πρόσφερε!





Αφού παρατηρήσαμε τα αγγεία και τα πήλινα όταν πήγαμε στο σχολείο μας προσπαθήσαμε να μιμηθούμε την τέχνη των ανθρώπων εκείνης της εποχής και τα σχέδια που αποτύπωναν πάνω στον πηλό!!

  



Και ένα μικρό δωράκι για τα βιβλία μας....ένας σελιδοδείκτης πλούσια στολισμένος!


Δεν υπάρχουν σχόλια: