Γνωριμία με την πόλη μου...

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Μια παράξενη έκπληξη περίμενε σήμερα τα παιδιά τα οποία στην αρχή ήταν λίγο διστακτικά ίσως και τρομαγμένα!
Ο κ.Γιάννης γιατρός στο επάγγελμα και γονέας,μας επισκέφτηκε για να μας ενημερώσει και να μας συμβουλεύσει τι πρέπει να γνωρίζουμε για να μην αρρωσταίνουμε εύκολα(πως δηλ. προλαμβάνουμε μια αρρώστια),αλλά και τι πρέπει να κάνουμε αν αρρωστήσουμε(αντιμετώπιση)!!
Η επίσκεψη φυσικά ταίριαξε με το κλίμα των ημερών αφού όλοι έχουμε τρομοκρατηθεί με τις διάφορες ιώσεις.
        Μας συμβούλευσε λοιπόν:
  • να πίνουμε πολλούς χυμούς
  • να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά
  • να κάνουμε τα εμβόλια
  • να αθλούμαστε
  • να προστατευόμαστε από άλλους ασθενείς(να μην φταρνιζόμαστε και να μη βήχουμε μπροστά σε άλλους ...να μην πηγαίνουμε στο σχολείο με πυρετό..να μένουμε σπίτι μέχρι να αναρρώσουμε εντελώς...) 
  • να πλένουμε συχνά τα χέρια μας

Με διαφάνειες μας έδειξε με ευχάριστο τρόπο  ποιες τροφές μας βοηθάνε να προστατεύουμε τον οργανισμό μας από διάφορους εισβολείς!!
Συζητήσαμε για τις διάφορες κατηγορίες γιατρών και με τι ασχολείται ο καθένας...ο καρδιολόγος με την καρδιά,ο οφθαλμίατρος με τα μάτια,ο παιδίατρος με τα παιδιά.....
Αφού συζήτησαν τα παιδιά και τους φόβους τους (όλα φοβόταν τα εμβόλια)μας εξήγησε γιατί είναι απαραίτητα για την υγεία μας.


Όλοι ακουμπήσαμε με τα χέρια μας στο σημείο που βρίσκεται η καρδούλα μας και  αισθανθήκαμε για λίγο τον χτύπο της...αλλά και με τα ακουστικά όπως το κάνουν οι γιατροί!!
Σχολιάσαμε την παροιμία: "ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα" και με την ευκαιρία καθαρίσαμε το τεράστιο πορτοκάλι(χωρίς φάρμακα) που μας έφερε μια μητέρα και το μοιραστήκαμε όλοι!!
Ζωγραφίσαμε τι μας άρεσε από την επίσκεψη αυτή και τα παιδιά μας υποσχέθηκαν ότι θα φροντίζουν τον εαυτό τους για να μην αρρωσταίνουν και δεν θα φοβούνται πια  τα εμβόλια!!Δεν υπάρχουν σχόλια: