Γνωριμία με την πόλη μου...

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Μάθημα ....αλά Ρωσικά!

Στα πλαίσια του προγράμματος etwinning έχουμε επαφή με αρκετές χώρες δίνοντάς μας την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δημιουργήσουμε νέους φίλους.
Με αυτή την ευκαιρία γνωρίζουμε και τα  παιδιά που έχουμε στην τάξη μας που προέρχονται από άλλες χώρες συζητώντας και μαθαίνοντας τις συνήθειες,τα ήθη και έθιμά τους και τον πολιτισμό τους.
Έτσι καλέσαμε στην τάξη μας την μαμά της Ιωάννας την κ.Τάνια  η οποία μας εξέπληξε με την "διδασκαλία" της.Τέλεια οργανωμένη....Μας έδειξε με την βοήθεια της Ιωάννας, εικόνες από σημαντικά μέρη και μνημεία στην πόλη της Ρωσίας που έμενε.Εκκλησίες,ποτάμια,την σημαία τους,τα ζώα ,τις αλλαγές των εποχών,την ημέρα σημαίας,τον Άη Βασίλη και την βοηθό του(η εγγονή του), την κούκλα "ματριώσκα" όπου μας την έφερε και μας την έδειξε.(εμείς την ξέρουμε "μπαμπούσκα").Παίξαμε και με μαθηματικές έννοιες τοποθετώντας τις στην σειρά από την μεγαλύτερη στην μικρότερη και το αντίστροφο.
Μας έμαθε να λέμε "καλημέρα"(доброе утро) και" σε αγαπώ"(люблю тебя)...δεν μας ήταν πολύ εύκολο αλλά τα καταφέραμε!
Μας έδειξε στην υδρόγειο σφαίρα που βρίσκεται η Ρωσία και εμείς βρήκαμε την Ελλάδα μας και διαπιστώσαμε ότι είναι αρκετά κοντά μας ,αλλά είναι μια τεράστια χώρα σε σύγκριση με την δική μας...Μάθαμε ότι  η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη ενώ η Ρωσία στην Ασία.Περιηγηθήκαμε στο GOOGLE EARTH και ταξιδέψαμε σε σημαντικά μέρη αλλά και στην πόλη της....

Περιηγηθήκαμε και γνωρίσαμε και τους χορούς τους καθώς και τα διάσημα μπαλέτα τους Μάθαμε για τα χρώματα της σημαίας τους(άσπρο όπου συμβολίζει την αξιοπρέπεια και την ειλικρίνεια.μπλε όπου συμβολίζει την πίστη, την τιμιότητα και αγνότητα και το κόκκινο το θάρρος,την γενναιοδωρία και την αγάπη...)Λίγο πολύ διαπιστώσαμε ότι ο συμβολισμός του άσπρου με το μπλε έμοιαζαν με την δική μας σημαία.


                                                                Ο Άη Βασίλης
διάφορα ζωάκια....

 
                             Η Μάγισσά τους και το χρυσόψαρό τους που φέρνει τύχη...
                                                        μια κούκλα που μιλάει.....
                       Μας έδειξε εικόνες με την τσαγιέρα τους...με συνοδεία μπισκοτάκια...τα οποία τα δοκιμάσαμε
                          Μας κέρασε επίσης σοκολατάκια.....και κάτι σαν σουδάκια....
και το καλύτερο...μας έπαιξε κουκλοθέατρο μαζί με την Ιωάννα"την ιστορία ενός τηγανόψωμου" στα ρώσικα φυσικά... 
Ήταν μια μέρα -διαπολιτισμική-ευχάριστη και δημιουργική για όλους μας...Ευχαριστούμε πολύ την κ.Τάνια αλλά και την μικρή Ιωάννα ή οποία αισθάνθηκε ιδιαίτερα περήφανη!

1 σχόλιο:

ΜαΡιΛέΝα είπε...

μπράβο σας!!! πολύ ενδιαφέρον το μάθημά σας!!!