Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Eορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Μέρες τώρα συζητάμε για τα γεγονότα που συνέβησαν πριν μερικά χρόνια στην πατρίδα μας.Μέσω του εποπτικού υλικού τα παιδιά με πολύ ενδιαφέρον άκουγαν,συζητούσαν εξέφραζαν απόψεις για το τι έπρεπε ή πρέπει να συμβαίνει σε μια χώρα για να αναπτύσσεται και όλα ψήφισαν "όχι 'στον πόλεμο "ναι' στην ειρήνη".
ΝΑΙ στην χαρά,στα παιχνίδια,στην οικογένεια,στις κούνιες,στα ζώα,στην φιλία,στην αγάπημστην χαρά,στην ειρήνη!!
ΟΧΙ στον πόλεμο,στην βία,στην πείνα,στην δυστυχία,στην ορφάνια,στην κακία,στην ζήλεια,στο πείσμα!
Είδαμε αρκετά ντοκουμέντα ..

και μιμηθήκαμε τον πόλεμο!Διαβάσαμε το παραμύθι "πατάτες πατάτες' μια ιστορία αφιερωμένη στην ειρήνη για όλο τον κόσμο και συζητήσαμε για το δίδαγμα που ήθελε να μεταδώσει(ο πόλεμος είναι καταστροφικός)
Ζωγραφίσαμε ένα ομαδικό ξεσήκωμα στρατιωτών στα βουνά...



Ακούσαμε τραγούδια και τραγουδήσαμε....


Ετοιμαστήκαμε για την "παρέλασή μας".Το στεφανάκι μας το έφτιαξε η γιαγιά της Ιωάννας με την βοήθεια της μικρής που αισθάνθηκε περήφανη που την βοήθησε η γιαγιά...γράψαμε την ονομασία του σχολείου μας και με σημειωτόν έν δυο εν δυο ....φύγαμε  για την παρέλασή μας.. κρατώντας φυσικά τα σημαιάκια που κατασκευάσαμε!

                                 και ο εθνικός ύμνος μας με την έπαρση της σημαίας!
Παίξαμε παιχνίδια με μαθηματικές έννοιες ...με σημαίες διαφορετικές,ίδιες,ίδιου χρώματος,σχήματος,...ανακαλύψαμε τις σημαίες των χωρών που μας έχουν στείλει υλικό και συγκρίναμε με τα χρώματα της δικής μας σημαίας.
Μάθαμε για το  μπλε και την μίξη του με το άσπρο(γαλάζιο).Παίξαμε παζλ που είχαμε κατασκευάσει(με όλες τις ηπείρους)



Πλαστικοποιήσαμε σημαιάκια διαφορετικού μεγέθους και τα σειροθετήσαμε από το μεγαλύτερο στο μικρότερο και το αντίστροφο.

Συζητήσαμε για τις εννέα γραμμές όπου συμβολίζουν τις συλλαβές από την "ελευθερία ή θάνατος"και για τα χρώματα "τον γαλάζιο ουρανό με τα άσπρα συννεφάκια και την γαλανή μας θάλασσα με τα άσπρα κυματάκια".
Τα παιδιά κατανόησαν τις έννοιες ΕΙΡΗΝΗ και ΠΟΛΕΜΟΣ και αποφάσισαν να είναι πάντα αγαπημένοι!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: