Γνωριμία με την πόλη μου...

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

11 Δεκεμβρίου-Παγκόσμια ημέρα του παιδιού

Κάθε μέρα είναι η ημέρα του παιδιού και ποτέ δεν σταματάνε να έχουν δικαιώματα...στην γνώση,,στην ελεύθερη έκφραση,στην οικογένεια,στην φιλία,στο παιχνίδι.....στο σχολείο δεν περνά μέρα να μην το μαθαίνουν αυτό!
Αλλά την συγκεκριμένη μέρα δεν γίνεται να μην την αφιερώσουμε σε όλα τα παιδιά του κόσμου συζητώντας και για την χρησιμότητα της UNICEF...Τον οργανισμό που έχει βοηθήσει με την  προσφορά του χιλιάδες παιδιά να μην πεθάνουν από την πείνα και το κρύο.
Στέλνοντάς μας η UNICEF αυτή την αφίσα και ζητώντας την βοήθειά μας,τα παιδιά μας και οι γονείς προσφέρθηκαν να βοηθήσουν...πως; Τους ενημέρωσαν   και μάζεψαν ένα ασήμαντο για μας ποσό αλλά πολύ σημαντικό για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή και το κατέθεσαν στην τράπεζα.Το χάρηκαν πάρα πολύ γιατί βλέποντας εικόνες από το διαδίκτυο κατάλαβαν πόσο πολύ ανάγκη είχαν.


Στην συνέχεια παρακολουθήσαμε  βιντεάκια με τα δικαιώματα των παιδιών και είπαμε και εμείς τι πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά καταγράφοντας τα και κατασκευάζοντας την δική μας αφίσα.Γύρω γύρω ζωγραφίσαμε  μοτίβα,κόψαμε εικόνες από περιοδικά  και τις κολλήσαμε γράφοντας τι συμβόλιζε η κάθε μια !
                                           Έτοιμη η αφίσα με τα δικαιώματα των παιδιών!!
Αυτές τις μέρες λόγω των Χριστουγέννων η ιδέα τη προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας είναι ιδιαίτερα συγκινητική...μας ζητήθηκε από τον Δήμο μας να μαζέψουμε τρόφιμα για άπορες οικογένειες και αμέσως γονείς και παιδιά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν ...τις περισσότερες φορές από το υστέρημά τους!Ζωγραφίζοντας τα τσουβαλάκια τοποθετήσαμε στη συνέχεια τα τρόφιμα!Δεν υπάρχουν σχόλια: