Γνωριμία με την πόλη μου...

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Παιχνίδια γνωριμίας!!

Οι πρώτες μέρες γνωριμίας είναι πολύ καθοριστικές για την ομαλή εξέλιξη της κάθε σχολικής χρονιάς..και αυτό γιατί πρέπει να τεθούν εξαρχής κανόνες και αρχές που θα πρέπει να τηρούνται κατά την διάρκεια της χρονιάς!!
Θα πρέπει όμως πρώτα να γνωρίσουμε   τα παιδάκια μας αρχίζοντας από παιχνίδια γνωριμίας και παιχνίδια με το όνομά τους...κάποια απ' αυτά:
φέτος  χρησιμοποιήσαμε  ένα κουβάρι μαλλί και δίνοντάς το σε κάθε παιδί ήθελε να μεταμορφωθεί  σε γατούλα!!το έπαιζε...το έσπρωχνε...το πετούσε...το ξετύλιγε και συγχρόνως έλεγε το όνομά του!
Στην συνέχεια το πετούσε σε άλλο "γατάκι"..ένα παιχνίδι πολύ ευχάριστο στα παιδιά!

Άλλο παιχνίδι: ένα καπέλο κλόουν και  ο καθένας που το φόραγε προσπαθούσε να μιμηθεί κινήσεις αστείες λέγοντας το όνομά του....
Είχαμε φτιάξει καρφίτσες-πεταλουδίτσες με το όνομά τους και τις φορέσαμε στα παιδιά ενώ προηγουμένως τις ταύτισαν με όμοιές τους σε άλλες καρτελίτσες.Στην έξοδο τις πήραν δωράκι στο σπίτι μαζί με ένα χωνάκι από χαρτόνι γεμάτο με ζαχαρωτά ..έτσι για να τα γλυκάνουμε λίγο!!Παίξαμε τις μουσικές καρέκλες  λίγο διαφορετικά...τοποθετώντας την καρτελίτσα με το όνομά τους έπρεπε μόλις σταματούσε η μουσική να καθόταν στην αντίστοιχη καρέκλα...στην συνέχεια αλλάζαμε το όνομα και έπρεπε να βρουν ξανά την καρέκλα που το είχε!!

Πλαστικοποιήσαμε ζωάκια και το κάθε παιδί διάλεξε το δικό του και το τοποθέτησε στο συρταράκι που έγραφε το όνομά του!!
Παίξαμε το παιχνίδι.."αλάτι ψηλό αλάτι χονδρό"και το παιδί που έπαιρνε το μαντήλι έλεγε το όνομά του και συνέχιζε!!

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε την πλαστελίνη και πλάσαμε το όνομά μας!!Δεν υπάρχουν σχόλια: