Γνωριμία με την πόλη μου...

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

"Η ασπίδα της ειρήνης"

Σήμερα διαβάσαμε το παραμύθι "Η ασπίδα της ειρήνης" και το είδαμε και σε βίντεο(www.edutv.gr/index.php?...com...)"Ο Ήφαιστος ήταν ο θεός της φωτιάς. Παράξενος θεός στ' αλήθεια. Γεννήθηκε στον Όλυμπο, το ιερό βουνό, αλλά μεγάλωσε στη Λήμνο, ένα μικρό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος. Βάδιζε κούτσα κούτσα πάνω στα αδύναμα πόδια του, αλλά του άρεσε να ταξιδεύει. Ήταν άσχημος, αλλά έφτιαχνε όμορφα πράγματα. Κι όταν του ζήτησαν να φτιάξει μια ασπίδα, αυτός αντί να σχεδιάσει πάνω της μάχες κι αλληλοσκοτωμούς, τη γέμισε αστέρια, ουρανούς και κορίτσια που χορεύουν. Αυτή είναι λοιπόν η ιστορία μιας ασπίδας που δεν έμοιαζε με τις άλλες ασπίδες. Θα προτιμούσε να βρίσκεται όχι στο πεδίο της μάχης αλλά πάνω σ' ένα τραπέζι, στην άκρη μιας αυλής. Ήταν το πρώτο και μοναδικό όπλο που φτιάχτηκε όχι για πόλεμο αλλά για την ειρήνη."
Αφού μιλήσαμε για τις έννοιες "ειρήνη" και "πόλεμος" τα παιδιά ψήφισαν ότι τους αρέσει η ΕΙΡΗΝΗ
γιατί:
"είμαστε όλοι αγαπημένοι",
"είμαστε φίλοι και δεν μαλώνουμε",
"γιατί τα παιδιά παίζουν όμορφα",
"γιατί έχουμε φαϊ",
"γιατί μπορούμε να πηγαίνουμε σχολείο"
ενώ για τον πόλεμο:
"σκοτώνονται οι άνθρωποι"
"σκοτώνονται και τα ζώα"
"θα πεινάμε και δεν θα πηγαίνουμε σχολείο"


Μια ομάδα λοιπόν αποφάσισε να κατασκευάσει την δική μας σημαία.. ...με το σήμα της ειρήνης...βρήκαμε ένα λευκό πανί,κόψαμε χρωματιστά λουλουδάκια και τα κολλήσαμε γράφοντας τα δικά μας μηνύματα..βάλαμε και ένα κοντάρι και έτοιμοι για παρέλαση!!


div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"> Μια άλλη ομάδα ήθελε να κατασκευάσουμε την ασπίδα..για μας ήταν εύκολος τρόπος ο πηλός...έτσι αφού σχηματίσαμε μια μπάλα αρχίσαμε να της δίνουμε το σχήμα του κύκλου...έπειτα δώσαμε στα παιδιά ένα καλαμάκι και άρχισαν να σχεδιάζουν ...λουλούδια,καρδούλες,ήλιο,παιδιά....
Και μια άλλη ομάδα ήθελε να φτιάξει την δική της εφημερίδα για να μεταδοθεί πολύ ολύ μακριά το μήνυμα της "ειρήνης"...κόψαμε ότι μας άρεσε από άλλες εφημερίδες ,τις κολλήσαμε σε Α4 και συρράψαμε τα φύλλα...έτοιμη η εφημερίδα μας!!
Όμως να μην αναπαραστήσουμε τα γεγονότα;έτσι μιμηθήκαμε τους φαντάρους μας που πολεμούσαν αλλά και τους εχθρούς που σκότωναν..τις γυναίκες με τα παιδιά που κρύβονταν..και δεν έλειπαν και οι σκοτωμοί!!
Ακούσαμε τα τραγούδια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: