Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Kατασκευή παρουσιολογίου

Οι πρώτες μέρες στο σχολείο πάντα είναι λίγο ζόρικες..τα παιδιά δεν γνωρίζουν τους χώρους και πρέπει από την αρχή να θέσουμε τους ανάλογους κανόνες τους οποίους τους γράφουμε μαζί....Πρέπει να μάθουμε και τα ονόματά μας!Τα γράψαμε και φτιάξαμε καρτελίτσες τις οποίες ανταλλάξαμε και προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε....από ποιό γράμμα ξεκινά το κάθε όνομα,ποιές άλλες λεξούλες ξεκινούν με το ίδιο γράμμα,πόσες συλλαβές έχει το κάθε όνομα...στην συνέχεια τα τοποθετήσαμε κάτω όλα στο χαλί και έπρεπε κάθε παιδί να βρει το δικό του ...τα τοποθετήσαμε και στα καρεκλάκια με bluetack και παίξαμε τις μουσικές καρέκλες(το κάθε παιδί έπρεπε να βρει το καρεκλάκι που έγραφε το όνομά του)
Tα σχεδιάσαμε με πλαστελίνη...
Μετά είχε σειρά το παρουσιολόγιο!Είχα μερικές ιδέες και τις πρότεινα στα παιδιά..επέλεξαν το στρουμφομανιτάρι με τα στρουμφάκια..έτσι αρχίσαμε να το κατασκευάζουμε..βρήκα πρώτα απ΄΄ολα από το διαδίκτυο πολλές φιγούρες με όλα τα στρουμφάκια και τα παιδιά διάλεξαν το δικό τους!!
Βγάλαμε και τις ανάλογες φωτογραφίες, πλαστικοποιήσαμε τα ονόματα.. Σειρά είχε το μανιτάρι..το σχεδιάσαμε σε οντουλέ χαρτί ουράνιου τόξου,κόψαμε σε σχήμα τετράγωνου παραθυράκια και πόρτα και αρχίσαμε να κοΛλάμε και να το τελειοποιούμε! Τα παιδιά το χάρηκαν πάρα πολύ και βιάζονταν να κολλήσει το καθένα το στρουμφάκι του!! Αμέσως μετά βρήκαμε τα ονόματά μας και τα κολλήσαμε κάτω από την φωτογραφία μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: